problemen-huis-advocaat

Tips voor het kopen van een huis

Er komt een spannende tijd aan, je bent van plan om een huis te gaan kopen. Hoe ga je dat allemaal doen, wat zijn de beste stappen om te ondernemen en hoe kan je op zoek naar een huis? Hiervoor heb ik een paar tips op een rijtje gezet, zodat dit voor jou wat makkelijker gaat worden. 

Tip 1: op zoek naar een huis

Als eerste komt natuurlijk de zoektocht naar een nieuw huis. Vraag je zelf af waar je wil gaan wonen, hoeveel m2 je wil hebben, in welke buurt en hoeveel dit mag gaan kosten. Maak alvast een berekening online hoeveel je aan hypotheek kan krijgen en reken uit hoeveel spaargeld je hebt om een huis te kopen. Op deze manier weet je in welk segment je kan kijken voor een huis. 

Tip 2: Het afsluiten van een hypotheek

Wanneer je weet waar je wil gaan wonen en hoeveel je kan gaan lenen, kan je beginnen met plannen maken voor het afsluiten van een hypotheek. Zo zijn er verschillende soorten hypotheken, als je een starter op de woningmarkt bent kan je gaan voor een startershypotheek. De soorten hypotheken die er zijn kunnen besproken worden met een hypotheekadviseur. Een adviseur kan goed en duidelijk advies geven over de stappen die je moet voltooien voordat je een huis kan kopen. Kijk goed bij welke adviseur je aangesloten wil zitten en wat de kosten hiervan zijn. Soms als je dit via een bank doet waar je ook de hypotheek gaat afsluiten kan dit zelfs een gratis adviesgesprek zijn. Naast de verschillende soorten hypotheken die je met de adviseur kan bespreken, zijn er ook verschillende hypotheekrentes die per bank en per periode kunnen wijzigen. Lees je hiervoor goed in en kijk wat voor jou het beste uitkomt. 

Tip 3: De overdracht

Wanneer je uiteindelijk de hypotheek hebt aangevraagd, kan het kopen van je huis echt beginnen. Hiervoor moet je dan naar de notaris en onderteken je de hypotheekakte zodat je officieel eigenaar bent van de nieuwe woning. Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen huis! En het allerleukste kan gaan beginnen: het huis naar eigen wens inrichten en aanpassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *