verborgen-gebreken-vastgesteld-huis

Een huis gekocht maar verborgen gebreken vastgesteld. Wat nu?

Wat nu? Dat is waarschijnlijk de eerste vraag die in jou opkomt als je een huis hebt gekocht en verborgen gebreken hebt vastgesteld. Het is niet meteen hoe jij het in gedachten had om die eerste periode in jouw gekocht huis door te brengen. Er komen steeds meer gebreken aan het licht die de vorige eigenaar niet aan jou heeft vermeld. Dan is inderdaad de vraag: wat nu gedaan? De eerste stap? Stel de vorige eigenaar in gebreke!

Huis gekocht met verborgen gebreken 

Het is iets dat je nooit verwacht had te doen: een huis gekocht met verborgen gebreken. Uiteraard kan het zijn dat wanneer je de eerste periode in het huis woont, er kleine dingen zijn die je niet wist en nu pas ontdekt. Maar deze hoeven natuurlijk nog niet zo erg te zijn. Maar wanneer er zaken als vocht in de muren, verrotte balken of andere grote zaken die vermeld hadden moeten worden aan het licht komen, is dat iets heel anders. Wanneer je deze zaken binnen een redelijke termijn ontdekt, moet je meteen de vorige eigenaar in gebreke stellen.

Verborgen gebreken gevonden?

Verborgen gebreken melden, dit moet binnen een termijn van 2 maanden wanneer je ze hebt vastgesteld. Doe je dit niet, dan heb je alle kans op zaken zoals herstellingen of vergoedingen verkeken. Het is de bedoeling dat verborgen gebreken schriftelijk aan de vorige eigenaar gemeld worden? Deze heeft dan twee opties, hij herstelt de zaken die kunnen hersteld worden en doet dit op zijn kosten. Of hij betaalt jullie een schadevergoeding, zodat jullie zelf de herstellingen kunnen uitvoeren. Wanneer je echt zeker wil zijn dat alles verloopt zoals het moet, kan je een advocaat verborgen gebreken inschakelen.

Advocaat voor verborgen gebreken 

Een huis gekocht hebben met verborgen gebreken, het kan een ware nachtmerrie zijn. Wanneer die nachtmerrie werkelijkheid wordt, is het aangeraden om rustig te blijven en verstandig te reageren. Wanneer je totaal niet weet hoe je deze situatie moet aanpakken, dan kan je een advocaat verborgen gebreken inhuren. Deze helpt jou op weg en staat jou bij in het hele proces. De nodige stappen worden ondernomen zoals het moet, zodat jij niets verkeerd doet en alle recht hebt op de zaken die je zou moeten verkrijgen van de vorige eigenaar!

One Comment to “Een huis gekocht maar verborgen gebreken vastgesteld. Wat nu?”

  1. Moments caught in time. Simple memories spread out before me. Timeless reminders of how life goes on, even when it feels as if you cannot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *